Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Úvod > Jídelna

Jídelna


Organizace stravování

Školní jídelna je součástí Mateřské školy, Hejtmánkovice a zajišťuje dětem stravování po celou dobu jejich pobytu v mateřské škole – přesnídávku, oběd, svačinu a pitný režim.

Školní jídelna je povinna dodržovat hygienické předpisy a výživové normy. Plnění výživových norem zajišťuje sledováním tzv. spotřebního koše. Spotřební koš stanovuje, jaké výživové požadavky mají splňovat jídla podávaná ve školní jídelně. Legislativně jsou stanoveny určité skupiny potravin (brambory, maso, ovoce, zelenina atd.) a jejich doporučená spotřeba na žáka a den. Výpočtem spotřebního koše pak jídelna dokumentuje, jak tyto normy dodržuje.

V době podávání a konzumace jídla vedou pedagogičtí pracovníci k návykům správného stolování a samostatnosti v sebeobsluze, dále též k dodržování pravidel bezpečnosti při manipulaci s nádobím apod. Vyžaduje-li to situace jsou pedagogické pracovnice dle potřeby dětem při stravování nápomocny, dále děti povzbuzují k seznamování se s různými druhy pokrmů či k objevování nových chutí. Pedagogičtí pracovníci v žádném případě děti do jídla nenutí.

Organizaci stravování v Mateřské škole, Hejtmánkovice dále podrobněji upravuje Vnitřní řád školní jídelny a výdejny Hejtmánkovice. Tento řád upravuje organizaci provozu školní jídelny, hygienické podmínky a zajišťování bezpečnosti a ochrany zdraví.

Jídelníček

Více

Publikováno 7. 2. 2021 16:16


Alergeny

  1. OBILOVINY OBSAHUJÍCÍ LEPEK - 1/1 pšenice, 1/2 žito, 1/3 ječmen, 1/4 oves
  2. KORÝŠI a výrobky z nich
  3. VEJCE a výrobky z nich
  4. RYBY a výrobky z nich
  5. PODZEMNICE OLEJNÁ (ARAŠÍDY) a výrobky z nich
  6. SÓJOVÉ BOBY (SÓJA) a výrobky z nich
  7. MLÉKO a výrobky z něj
  8. SKOŘÁPKOVÉ PLODY 8/1 mandle, 8/2 lískové, 8/3 vlašské, 8/4 kešu, 8/5 pekanové, 8/6 para ořechy, 8/7 pistácie a výrobky z nich
  9. CELER a výrobky z něj
  10. HOŘČICE a výrobky z ní
  11. SEZAMOVÁ SEMENA a výrobky z nich
  12. OXID SIŘIČITÝ A SIŘIČITANY
  13. VLČÍ BOB a výrobky z něj
  14. MĚKKÝŠI a výrobky z nich